Technisch gezien is videografie de elektronische vastlegging van bewegende beelden op elektronische media, zoals digitale camera's, videobanden en streaming media. Bij videografie gaat het doorgaans om geïmproviseerde opnamen, is er minder artistieke regie nodig dan bij een reguliere filmproductie en worden de opnamen digitaal gemaakt in plaats van op film. Videografen werken in kleinere teams of soms alleen.

Onderzoek heeft aangetoond dat bewegende beelden beter worden bekeken dan statische foto's of tekst. Dit komt doordat mensen voornamelijk visueel zijn ingesteld. Bewegende beelden in combinatie met geluid blijven veel beter hangen dan een stuk tekst of een foto of combinatie daarvan op bijvoorbeeld een website. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken met een video. Het is dan ook logisch om te stellen dat een video de verkoop van een woning bevorderd.

Daarbij is het belangrijk om direct de aandacht van de (potentiële) koper vast te houden. Ook dient de woningvideo kort en sfeervol te zijn, zodat de video de ideale lengte heeft om te delen op social media, Funda en andere websites. Met betrekking tot Funda geldt dat hoe completer(met onder andere video) de woning wordt opgevoerd, hoe hoger de woning komt te staan in de resultatenlijst op Funda.

Er is momenteel enorm veel video apparatuur en software ten behoeve van de nabewerking te verkrijgen. Het is voor de videograaf belangrijk dat je hierin belangrijke keuzes maakt en dat je de apparatuur goed kent waarmee je werkt. Maak je hierin goede keuzes dan komt dat ten goede van de kwaliteit van de beelden. Bij B-Focus werken we met kwalitatief hoogstaand materiaal.